علت اصلی زردی نا کارآمدی کبد در دفع رنگدانه بیلی روبین است. رنگدانه خونی بیلی روبین با شکسته شدن سلول های قرمز خونی تولید می شود و کبد مسئول بیرون راندن این رنگدانه از خون است. در روزهای اول بعد از تولد به دلیل اینکه کبد هنوز کارای خود را به خوبی پیدا نکرده نمی تواند بیلی روبین را از جریان خون حذف کند و سطح بالای این رنگدانه در خون باعث زردی می شود.
البته همیشه این طور نیست و گاهی زردی به دلیل تفاوت گروه خونی مادر و نوزاد است، در این موارد باید سطح آنتی بادی علیه سلول های قرمز خون را کاهش داد که این کار را با تزریق ایمنو گلوبین انجام می دهند.
در موارد دیگر نیز زردی ناشی از RH است یعنی در صورتی که RH مادر (فاکتور موجود در گلبول قرمز خون) منفی و RH نوزاد مثبت باشد، احتمال ایجاد این نوع زردی وجود دارد. هماکنون با تزریق آمپول «روگام» از ایجاد این نوع زردی در حاملگی بعدی جلوگیری میکنند. عفونتهای دوران نوزادی و اختلال تیروئید هم از علل بروز زردی است.
اما از میان علل بروز زردی که بگذریم، وزن کم نوزاد در زمان تولد، نارس بودن، جنس پسر، نوزاد مادر دیابتی، سابقه زردی در نوزاد اول، عدم تطابق گروه خونی و RH مادر و نوزاد، تغذیه ناکافی نوزاد بخصوص در روزهای اول زایمان به روش سزارین همگی از عواملی است که میتواند خطر بروز زردی در نوزادان را بیشتر کند
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....
- ۹۹/۰۳/۰۶